AO - Den sista neandertalaren

Orginaltitel: Ao, le dernier Néandertal
Produktion: Frankrike 2010
Regissör: Jacques Malaterre
Huvudroller: Simon Paul Sutton & Aruna Shields

Vi åker 30 000 år tillbaks i tiden och möter AO (Simon Paul Sutton) på den norra delen av jordklotet. Den första scenen leder till en jaktscen där AO och hans kompanjon fäller en isbjörn, en riskfylld jakt som leder till medskyttens död. Återvändandet till klanen blir mycket dramatisk, alla hittas brutalt mördade inklusive AOs spädbarn Néa. Han bestämmer sig för att återförena sig mig sin tvillingbror och måste bege sig söderut.
 Under hans vandring får han möta oss, homo sapiens, dem ser honom som ett vidunder och han blir frihetsberövad. Den höggravida kvinnan Aki (Aruna Shields) presenteras här, hon ser sin man mördas av stammen där AO är häktad. Den höggravida kvinnan får AOs känslor efter Néa att blomstra igen, rasande befriar han sig själv samt Aki. AOs och Akis relation är fängslande och tittaren får ännu mer att förundras över. 

Den här filmen är otroligt sevärd då det verkligen känns som att vi har kastats tillbaks till en värld där homosapiens och neandertalare levde tillsammans. Skådespelarna gör ett otroligt jobb och man känner deras passion till sina roller. Allt i den här filmen klingar perfekt då den inte alltid är lycklig som i de flesta Hollywood-dängor (tackar för att det är en fransk produktion) och det gör att man kan tro att det är en dokumentärsskildring, vilket det är på sätt och vis. Det jag tycker är så otroligt häftigt är att neandertalaren levde i cirka 400 000 år alltså mycket längre än den moderna människan som bara funnits i 125 000 år. 

Kommentarer
Postat av: Felicia Oppelt

vill seeeeeeeeee

2012-12-03 @ 13:59:33
URL: http://feliciaart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0