Feedback

När en driven människa tar sin tid att blogga om Grisigt, ja då blir man lite mer än lycklig.
Om ni undrar vem denna Biller är så kan ni läsa mitt inlägg som jag postade för några dagar sedan BILLER
 

FaceBomb ~volym 2~


_Gytter av tankar

Här är en mer explosiv variant av Facebomb ~volym 1~
Ni ser konstnärer som Botticelli, Magritte, Kahlo och Biller.

Eftersom jag inte hade någon som helst vision när jag satte mig framför denna uppgift så lät jag ideerna frodas med tiden. Nu när jag ser på resultatet så är det, återigen, kopplat till ideal och feminism.    Det jag kan säga utifrån dessa två teman är att jag framhävt starka kvinnor samt beundransvärda personer. Kahlo som led av sin ofruktbara kropp, men som bearbetade det i sin konst. Bremer som var en stor drivkraft till kvinnors rösträtt i tidigt Sverige. Och idealkadavret till höger som ett vackert och glatt ansikte fått ge själ till, ett härligt bevis på att du ska acceptera dina skönhetsfläckar. Fruktträdet samt bakgrunden utgör en extra hint till kvnnorna då grönt tolkas till just fertilitet. Amor och Amors tvilling blev vettlösa mördare, raka motsatsen för att påminna om vår strävan till döden och Magritte som anses vara helig (enligt mig) faller inför den. 

Vet inte riktigt varför mitt porträtt är med här, kanske för att kunna förstå mig själv lite bättre i detta gytter av tankar. 
                                                                                                                                      _Emma S-Jensen
 

FaceBomb ~ volym 1 ~

Detta är volym 1 av mitt påbörjade etiska arbete! inspiratör - Biller, tror även att tv-skärmen (som jag sitter och smågluttar på) bidrog med litet idékläckande. Har bara sett thrillerns/skräckens gebit ikväll, sånt där obehagligt surrealistiskt som bara skapas för att tona fram människans paranoia, usch. 


_drar på smilbanden

_som nyförälskade
 
 

Politisk makt växer ut ur en gevärspipa

Av: Malin Biller
 

NAKEN GRÅ KULTUR

 


Missa inte min och FeliciaArt's film "Naken grå kultur" en nutidsskildring i de fördunkla gatorna i Stockholm där könslivet mellan uteliggare och knarklangare får en innebörd.

Qvinnan & Biller

                            
Besök henne www.biller.se

Biller förlöjligar samhällets eländiga genusfokus, främst mannen och hans (tyvärr) övermakt i samhället.Hon driver också med alla dessa skönhetsideal "qvinnan" förväntas ha koll på. Hon illustrerar & skriver krönikor med en humoristisk tvist som målar upp allt från snorkråke-grävande svettgubbar till klockrena illustrationer vars budskap inte behöver förtydligas med text. Jag köpte hennes bok Allt du behöver och den ger mig sann lycka. Hon inspirerar mig, dessutom har hon nog världens coolaste jobb.


 

 

Så jävla kåt

~Rape-her-dikt~

- Fy fan vad ruggigt det är ute.  Säger du.
Fy fan vilka snygga, röda läppar du får när frosten kysser dem. Tänker jag.

- Så mörkt och jävligt svart överallt. Gnäller du.
Du lyser upp hela min jävla själ. Tänker jag.

- …ja, nu ska jag gå till bussen. Tack och lov för bussar.
Gå inte. För i helvete. Säg något.
- Ehä, tjadå!
…jävla idiot.

Går själv, ån är under mig. Borde dränka mig själv. Så feg.

Hemma

Sover

Morgon

Skoldag

Där står du… Varm och glad. Så jävla fin.
Här står jag… Kallsvettig och nervös. Så jävla kåt.

17.00 ensam i skolan
17.03 ser dig, ensam, i skolan
17.06 …vänta, va?
17.06.30 går till dig

Det är bara en människa, ingen Gud.
-Hej… säger jag, det kallsvettiga, nervösa och jävligt kåta jag.
-Hejsan! Säger du, det varma, glada och otroligt fina du.

Adrenalinet stiger, du och jag här. Ensamma.
Tystnad
Nu.
Söker sakta men bestämt dina händer med mina. Nu är de varma och de kallsvettiga händerna ihoplänkande. Tar ett steg fram till dig. Känner varandras utandning. Kommer närmre med ansiktet. Röda läppar nuddar kalla läppar. En kyss. Två kyssar. Vi är kåta, varma och otroligt fina ihop. Intensiv smekning medan kyssar levereras på ett rullande band.
Glömmer tid och rum

För intensiv

Du strävar emot

Jag våldtog dig

Nu hoppar jag


_Emma S-Jensen

Edith Södergran - poeten före sin tid

Dagen svalnar 

En känsla jag får av Södergrans skaldekonst är kärlekens negativa lustspel, en  förkastelse där mannen, i detta fall, styr. Kvinnan vill så mycket mer än mannen som bara väntat sig ett könsliv tillsammans och att han sedan blir besviken när kvinnan visar upp en "oväntad" mänsklighet. Hennes förnuft har gett vika för den dominerande åtrå hon känner för denna man, vilket resulterar i någon form av psykisk ohälsa. Hon är beroende och rädd för sitt okontrollerade, råa behov som suktar efter mannens närhet. 

Fick upp ögonen för henne på svenskalektionen för någon månad sedan.

Denna dikt skrevs för dryga 100 år sedan, visst känns den fortfarande aktuell och ej gammaldags? 
Edith Södergran, 1892.1923Kortfilm - Pegasen Uppsalas äldsta skoltidning


Ressigör: Emma Schleimann-Jensen, Hanna Mellin och Hilde Ericsson

Informationsfilm främst för åk 1 på skolan. 
Tack Emil Ringström som räddade tre desperata tjejer kvällen innan visningen, med att klippa ihop den. 

Kortfilm - förebygga våld bland ungdommar

 
Ressigör: Emma Schleimann-Jensen & Hilde Ericsson
Medverkande: SP10D - kultur 3orna på Katedral

Vi måste förebygga våld bland ungdommar (bland annat). Denna kortfilm skapades främst för att försöka vinna ett stipendium på 100.000 kr till klassen. I en årlig tävling som arrangeras av: Peace & Love, Efterlyst och Svenska Stöldskyddsföreningen. Juryn valde ut detta bidrag och 7 andra till final och därefter fick allmänheten rösta och där slutade det, tyvärr. 

Men filmen står fortfarande för samma budskap. 

Briljant konstnär skamlig tolkning


Målning: René Magritte, surrealistisk konstnär. 

Hans målningar har ofta linne som ledmotiv, samt det melankoliska havet. Han hittade sin mor, död, uppspolad på en strand i unga år, livet hade lagt sig som en hinna över hennes ansikte. En tydlig bakgrund som gör det lätt att tolka många av hans målningar. Men budskapet är betraktarens uppgift att tyda, jag vill koppla ihop denna bevekelsegrund till cybervärlden. 

Nätet ger oss sociala kommunikationssajter där hela ens identitet visas svart på vitt. Strävan till att förtydliga sitt idealjag för omvärlden är ytterst aktuellt. Det är så enkelt att visa sig perfekt här, men hur blir det sen när man träffas "irl"? Målningen får mig att tänka på hur enkelt det är att skapa ett perfekt första intryck via nätet, men hur lätt det kan rasera. Dessa två har stannat upp i cybervärldens felfria hinna. Bakgrunden känns för dramatisk och rörig och det förtydligar hur falskt det kan bli om man inte använder nätet på rätt sätt.  

Det här var min första tanke och jag kan medge att jag skäms lite för denna ytliga föreställning. En sann skam att jag dragit en parallell mellan Magritte och facebook. Men jag vill samtidigt skriva det jag verkligen tänker på. Annars hade jag skrivit emot mig själv. 

Förövrigt tycker jag att Magritte är briljant. 


Varför är människosynen så störd?

Pressen vi lägger på oss växer tillsammans med reklamkampanjer, trender, idealpersoner och sociala umgängeskretsar. Vi jämför oss med allt, en ständig kapprustning som aldrig kommer ta slut i vår materiella värld. Är vi i i-landet, det rurala välfärdssamhället, lyckliga? kan vi egentligen referera till sann lycka? Vi bryr oss inte om Maslows behovstrappa, det ända som gör oss lyckliga är känslan efter materiell tillfredsställelse och social trygghet. Eller är mina värderingar korrupta? Livet är en hektisk cirkus, en energikrävande sådan. Men cirkusar är inte alltid en påfrestande och krystad show, det medger jag. Ibland är den magnifikt och härlig. Ibland blir den dock för mycket.

Idealmänniskan har uppgraderats till idealroboten, allt känns fejk. Vad gör du för att känna dig socialt accepterad bland dina jämnåriga?

Värst tror jag att min åldersgrupp drabbas av den ständiga vägen-till-perfektionismen, vi är de svagaste när det gäller mottaglighet. I vår ålder skapar vi vårt liv och det är också nu vi börjar stå på egna ben. Vi har redan press från skolan, hemmet och från våra vänner. Strävan mot bästa betygen, det vuxna livet, körkort, jobb och samtidigt passa in. Allt ska stämma och vi vill synas, men ändå inte sticka ut. Vi vill vara unik men inte missanpassad. Vi vill ha kärlek men inte kämpa för det. Vi vill....(nej. för mycket tankeverksamhet!) Kort sagt - allt ska stämma.
Vi har för många oskrivna regler som fördärvar oss invändigt.

Jag har ingen slutsats, jag känner mig inte färdig. Därför slutar jag detta (klago-) inlägg med en cliffhanger: HUR MYCKET SKADAR SAMHÄLLET OSS EGENTLIGEN?

 

 Äldre cirkusaffisch med idealmannen i fokus?

 

Bloggskaparens gestalt


Det här är jag.
Ordet jag är en induviduell synonym och i mitt fall kan man byta ut det till Emma, eller Emmz0r om ni känner er manade. Jag bor på 8 kvadratmeter och äger inget eget skrivbord, men jag har ganska mycket ljus. Jag är en cusp, mitt stjärntecken heter vågionen, vi (vågioner) är ganska impulsiva och sociala primater. Jag är en cineaster med stort C, mitt biokort har graderats till guldbokstäver. Min musik är blandad men jag lyssnar sällan på "sliskig" r'n'b (kopierar en väns uttryck), inte rock heller. Fast när det är fiesta går allt egentligen.
 

 

genus i lagomland

Bilder från ronniekronblad.se 
-Skål för patriarkatets undergång 

En feministisk sida (den jag hänvisar till ovan, syftar inte på denna blogg!) så det ryker om det, hans illustrationer är mycket unika och oklanderliga. Hans budskap framförs inte svagt heller. Även fast det ser ut som en 7 årings verk (med undantag för den första teckningen) så är dem ändå så perfekta. Hans starka budskap tonas ned en aningen med dessa barnsliga illustrationer. 

Även om jag inte är feministisk (eller jo, men inte så det kokar) så röstar jag på att fler kvinnor ska komma in i riksdagen, behöver bli lite fler blandade åsikter. Ge oss sann demokrati med blandat matriekart & patriarkat!

Döm mig inte efter mitt första blogginlägg. Tyckte bara att han var lite av ett geni av sitt slag, kände jag behövde uppmuntra hans arbete lite. 
Ni kan gilla deras facebooksida: fittfin 

Hur tolkar ni bilden? 
Det jag känner för denna är att han har ett jävligt skönt smajl. Ni som är insatt i politik lär väl finna detta ansikte bekant, jag gör det i alla fall inte. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0